תקשורת וחברה-עבודת גמר תשפ'ג -יובל מרי
חלק א - פרומו לתוכנית ריאליטי, תוכנית הריאליטי שלי היא תוכנית שבא מלבים כלבים מהרגע שהם מאומצים עד רגע הפגישה של שני הכלבים ביחד, מלבים אותם בזמנים הטובים והפחות טובים.
חלק ב -
כמו למטבע לתוכניות ריאליטי יש שני צדדים:
הצד הטוב- הראלטי עוזר לצופים לברוח מהמציאות שלהם (צרכים אסקפיסטים), הריאליטי משמש כנושא שיחה בין אנשים, לחזקת את הערך העצמי שלי בלראות אנשים מושפלים ו או משפילים אנשים אחרים ולהרגיש טוב בנוגע לעצמנו, אנחנו חיים בחברה פוליסימית שמאפשרת לנו לפרש את המתרחש לטוב ולרע.
רב תרבותיות הוא לקיחת אנשים משכבות בעלי דעות שונות ולא לנסות לטשטש את הפערים החברתיים ביניהם.
לגישה זו יש שני צדדים בריאליטי הישראלי, מצד אחד ככל שיש יותר סוגים של אנשים משכבות שונות באוכלוסיה אותם אנשים שנמצאים ומתפקדים כקהל בבית יצפו באותם אנשים בעלי מכנה משותף כמו שלהם וכך יעלה הרייטינג, מצד שני הריאליטי לא שואף לטשטש את הפערים האלה מכיוון שהיא משתמשת בפערים אלה ובסטריאוטיפים שמטיחים חברי קבוצה אחת בשניה ולהפך כי זה בעצם מה שמייצר את הרייטינג.
הצד הלא טוב - של הריאליטי הוא הצד החטטני הצפיה באנשים 24/7, ייצוג סטיאוטיפים באמצעות הייצוג הטלוויזיוני והתקשורתי בפרט.
תוכניות ריאליטי יכולות לעזור לאנשים להתפרסם ולהרוויח כסף קל בזכות חשיפתם על ידי המצלמות לעולם שמתעדות את הרגעים היפים ובעיקר הלא יפים על מנת ליצור רייטינג.
הרבה מהפעמים הריאליטי שם לפני רגשותיהם וחייהם של המשתתפים את הנאת הצופים שמובילה לאחוזי הרייטינג של התוכנית, ככל שהתוכנית מבדרת יותר ומעניינת יותר והקהל בבית לוקח חלק בתוכנית אחוז הרייטינג יגדל, במידה ולא הקהל בבית עלול להשתעמם מהתוכנית לעבור ארוץ ובגלל זה אחוז הרייטינג ירד, אז זה עלול להשפיע על חייהם של המשתתפים יופעל לחץ על המשתתפים כדי לחלץ מהם בכוח את האני האמיתי שלהם לא משנה אם הוא יפה או לא ואם המשתתפים רוצים לחשוף אותו בכלל באמצעות משימות שניתנות כחלק מהפורמט של אותו ריאליטי.
כאשר הקהל הוא קהל פעיל זה יכול לבוא בריאליטי בשתי צורות אם הקהל מפרש, אז הוא יכול לפרש את המתרחש בריאליטי לא כמו שתכננו יוצרי הריאליטי מראש ואף לבצע משא ומתן על התכנים.
מצד אחד קהל פעיל הוא דבר טוב בגלל שאנחהנו מחליטים מה לראות ואיך לפרש את מה שהכותבים מציגים בריאליטי, ומצד שני הוא לא טוב כי זה עלול לגרום לנו לפספס את המסר שמוצג לנו בריאאליטי על ידי הכותב.
במידה והקהל הוא בררן יש לו את היכולת להחליט לאילו תכנים הוא מעוניין להיחשף אליו ולאילו לא.
עולם הכיס (סבביבה סגורה מנותקת מהבחוץ) משמש בריאליטי על מנת לחשוף את זהותו האמיתית של המשתתפים, ולהגדיל את הרייטינג, הוא שלילי מכיוון שבריאליטי הכותבים לא מתחשבים ברגשות של המשתתפים אלה העיקר הרייטינג ולכן החשיפה האמיתית של הזהו של המשתתפים רק תפגע במשתתף אבל תועיל לריאליטי ולרייטינג.
לסיכום על ריאליטי ניתן להיסתכל בשני צורות ולפני שמחליטים עם הוא מיותר פוגע ורע צריך להסתכל על היתרונות שהוא נותן לחברה עצמה.
חלק ב' -
אני חושבת שמצד אחד שמס צדקה ששאר הדיירים בבית צריכים לכבר אותה ואת הדת שלה (לא להסתובב ליד בלי חולצה או לא לגעת
בה, אבל מצד שני אני חושבת שכמו שהיא ביקשה שיכבדו אותה אותה היא צריכה לכבד את בעלה ואת בני הדת של שיקשו ממנה לא להשתתף כי זה פוגע בהם.